Mire figyeljünk nyáron? - Napfény, napozás, fényvédelem

Beköszöntött a nyár, elérkezett a nyaralások és ezzel együtt a napozások ideje. A napfény az egész szervezetre jótékony hatással bír.wink

A bőrben lévő elővitaminokat a napsugarak aktiválják, ezzel fokozzák a szervezet ellenállóképességét, gyorsul a vérkeringés, felfrissül a bőr tápanyagellátása, oxigénfelvétele.

Azonban nem szabad elfeledkeznünk arról sem, hogy a napfény hasznos tulajdonságain kívül számos veszélyt is rejt magában.

Ahhoz, hogy nyugodtan élvezhessük a napfény kellemes hatásait, védeni kell bőrünket magas faktorú fényvédők használatával. A faktorszám azt jelenti, hogy hányszorosára tudjuk növelni bőrünk védekezőképességét, azaz hányszor annyi percet tudunk a napon tölteni anélkül, hogy leégnénk (például: ha valaki 15 perc alatt égne le és egy 30-as faktorszámú fényvédőt használna, akkor 30 x 15 percig érezhetné magát biztonságban). Fontos, hogy mielőtt kimennénk a napra, előtte 1 - 1,5 órával már bekenjük magunkat a fényvédővel, hogy hatását kifejthesse, s időnként ezt ismételni is kell.

A fényvédelmen kívül ne feledkezzünk meg bőrünk víztartalmának megóvásáról sem, például hidratáló krémek rendszeres használatával. A kifejezetten napozás utáni készítmények pedig a már megszerzett barnaságot is segítenek megtartani.

Ilyenkor tökéletes termék lehet a Germaine de Capuccini napozás előtti, illetve napozás utáni arcápolója! 

Keresd üzletünkben!laugh

 

2019.08.13.

Vissza