E Trend Beauty - Hírek

Őszi hajápolási tippek mindenkinek

Gyorsabban zsírosodó haj, mégis kevesebb hajmosás?

  • A fejbőr is egy ritmusra változik, így hiába nem hűlt le az idő októberben, fejbőrünk akkor is elkezd több faggyút termelni. Nagyot lehet hibázni a hajmosással, ha a gyorsabb zsírosodást több mosással kívánjuk orvosolni. Mossunk inkább jól hajat, toljuk ki a két hajmosás közt eltelő időt amennyire csak lehetséges, így elkerülhetjük, hogy hajvégeink „elhasználódjanak”. Ezen kívül a túlzott hajmosás árt a fejbőrnek is. Minél többször zsírtalanítjuk, annál intenzívebben harcol ellenünk, hiszen az ő feladata a zsírtermelés. Főleg az őszi szezontól tavasz közepéig.

Intenzívebb hajhullás

  • Ősszel sokkal több hajszálunknak mondhatunk búcsút. A hajhullásnak számos oka lehet, például vitaminhiány, zsírosodás miatti gyakoribb hajmosás, a fejbőr megfázása.Ha megfelelően táplálkozunk, minimalizálhatjuk hajveszteségünket. A hajmosáskori finom, de átfogó és határozott fejbőr masszázs is sokat segít, mert stimulálja a hajhagymákat, felpörgeti a mikrokeringést, ezáltal több tápanyaghoz és oxigénhez juttatja a sejteket.

Pár egyszerű hajápolás tipp őszre...

  • Fényvédős és frissítő samponok helyett jöhetnek a testesebb állagú, tápláló készítmények
  • Minden hajmosásnál masszírozd át alaposan a fejbőröd, hogy javítsd a keringését
  • Használj pakolásokat, természetesen hajtípusodnak megfelelően
  • A teljes száradás után várj legalább 1 órát a hűvösebbre merészkedéssel!
  • Ősszel és télen fokozottabban kell figyelni a hajvégek frissítésére. havi egyszer érdemes visszavágatni a töredezett részeket, mert ebben az időszakban a töredezés sokkal gyorsabban halad fölfelé, hajunk viszont lassabban nő

2022.09.21.

Vissza


Foglalás