E Trend Beauty - Hírek

ÚJDONSÁG! Henna szemöldök festés

A szemöldökfestés hennával egyáltalán nem bonyolult, a végeredmény pedig nagyban hasonlít a tartós szemöldökfetéshez. A henna Indiában őshonos gyógy- és festőnövény. A növényben található festőanyag (lawsone) megszínezi a bőrt, a hajat és egyéb protein tartalmú anyagokat. A keleti kultúrában régóta használatos természetes haj és szemöldökfesték. A henna feldolgozása és felhasználása Indiában évtizedes hagyományokra vezethető vissza.

Napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvend, azonban ezzel kapcsolatban is felmerülhetnek kérdések, amelyeket most igyekszünk megválaszolni!

MENNYI A HENNA SZEMÖLDÖKFESTÉK HATÓIDEJE?

15-20 perc az átlag, azonban a környezet befolyásolja a száradási sebességet. Várjuk meg, míg megszárad, és szép, sötétbarna árnyalatot vesz fel. Ha idő előtt távolítjuk el a hennát, kevésbé tartós, halványabb eredmény fog születni.

HIÁBA HAGYOM FENT SOKÁIG, NEM FOGJA BE A BŐRT. MIT RONTHATOK EL?

Ilyen esetekben a leggyakoribb hiba, hogy a kezelés előtt nem készítettük elő a bőrt megfelelően. Érdemes az időpont előtt gyengéden otthon leradírozni a kezelni kívánt területet. A kezeléskor pedig fontos, hogy minden sminkmaradékot és szennyeződést alaposan távolítsunk el. A henna festéket tökéletesen száraz bőrre és szemöldökre kell felvinni, a ferde ecsettel pedig alaposan bedolgozni a szőrszálak közé.

HIÁBA HASZNÁLTAM VILÁGOS ÁRNYALATOT, AZ EREDMÉNY TÚL SÖTÉT. HOGYAN TÖRTÉNHET EZ?

A világos szőrszálak valósággal isszák a hennát, így egy világosbarna vagy szőke henna festék is hozhat meglepően sötét eredményt. Általános szabály, hogy érdemesebb mindig egy árnyalattal világosabb anyaggal dolgozni, hiszen azt szükség esetén könnyen tehetjük picit sötétebbé.

MIT TEHETÜNK, HA TÚL VILÁGOS LESZ A SZEMÖLDÖKFESTÉS?

Semmi gond! Akár azonnal is feltehetünk egy újabb réteget ugyanabból a henna színből, hosszabb hatóidővel, vagy próbálkozhatunk egy sötétebb árnyalattal. Ne feledd, a henna porokat keverhetjük is egymással a személyre szabott eredmény érdekében.

SÁRGÁS-ZÖLDES SZÍNŰ LETT A VÉGEREDMÉNY!

A henna alapvetően zöld színű, így ha nincs megfelelően elkeverve, láthatunk benne egy kevés zöld árnyalatot. Ezért fontos, hogy lehetőleg henna mixerrel, kellő ideig keverjük a festéket, míg el nem jutunk a tökéletesen krémes állaghoz. Azt is fontos megjegyezni, hogy a henna festék színe kb. 24 óra után érik meg, így az első napban még előfordulhat zöldes árnyalat. Az sem mindegy természetesen, hogy milyen világításban nézzük!

A tökéletes végeredményért az eljárást érdemes a szemöldök laminálással kiegészíteni!

2021.04.24.

Vissza


Foglalás